De Twenterand Courant

Kop-krant

gemeentecontact-kop

De ‘Twenterand Courant’ werd uitgegeven door Drukkerij Boswinkel. De krant verscheen elke week op donderdag in Vriezenveen, Westerhaar-Vriezenveensewijk, Vroomshoop, Den Ham, De Pollen, Geerdijk .

Op 9 april 1938 verscheen de eerste Vriezenveense Courant. Gedurende 81 jaar werd lokaal het nieuws- en advertentieblad elke donderdag verspreid. Een krant die dicht bij de mensen stond met nieuws uit de buurt en buurtschappen, kleine en grotere kernen. Door de herindeling van de gemeenten, die in 2001 haar beslag kreeg, werd de krant omgedoopt in Twenterand Courant. Daarmee werd het lezersgebied en het bereik van de krant op slag uitgebreid. Sinds dat jaar dus niet meer alleen Vriezenveen, Westerhaar-Vriezenveensewijk, Bruinehaar, de Pollen en de Westerhoeven, maar ook Den Ham, Geerdijk en Vroomshoop.

De krant kende altijd een hechte groep lezers. De Twenterand Courant was altijd een abonnementskrant met een gedeelte Gemeentecontact. Hierin stonden de gemeentelijke publicaties. Vanaf 9 mei 2019 heeft de Gemeente besloten om de gemeentelijke publicaties elders te plaatsen. Daardoor kwam het huis aan huis gedeelte te vervallen, met als gevolg dat er ook met de Twenterand Courant gestopt moest worden.