Over ons

Over Drukkerij Boswinkel

Drukkerij Boswinkel is een overzichtelijk en slagvaardige organisatie. Het hart wordt gevormd door een klein, vakkundig team met veel ervaring. Wij zijn gevestigd in een modern pand dat optimaal is ingericht. Zo kunnen wij efficiënt en vlot werken. Zo mooi mogelijk drukwerk leveren, dat is onze motivatie.

Wij houden daarbij enthousiast de tradities van ons vak hoog. Wij willen in ons werk laten zien dat we er plezier in hebben om een goed en mooi product te maken. Onze kracht zit hem in de wendbaarheid van de kleine organisatie. Directe betrokkenheid met de relatie en met het product maakt Drukkerij Boswinkel tot een uitstekende partner. Iedere klant, elk bedrijf, elke organisatie heeft zo zijn eigen wensen voor wat betreft zijn drukwerk. Drukkerij Boswinkel speelt daar soepel op in, wij denken met u mee over de praktische mogelijkheden van uw drukwerk.

Over Drukkerij Boswinkel

De Boswinkels komen oorspronkelijk uit het Twentse Goor, maar door de textielfabriek van Jansen & Tilanus leidde hun weg naar Vriezenveen. Het was namelijk in 1874 ene Derk Boswinkel, die in dat jaar in dienst kwam van de textielonderneming aan het Overijsselse Kanaal. Hij werd er aangenomen met een proeftijd van zes weken. In die periode ging hij aan het eind van de week lopend naar Goor en kwam ’s maandags weer lopend naar Jansen & Tilanus in Vriezenveen.

Derk werkte in de breierij en vestigde zich met zijn gezin in Vriezenveen. Zijn leven lang bleef Jansen & Tilanus zijn werkgever. Zijn zoon Dirk was inmiddels ook werkzaam bij Jansen & Tilanus, maar had een kantoorfunctie als procuratiehouder. Als bijverdienste begon hij met de verkoop van tabaks- en schijfwaren. Als zoon van de volgende generatie, die al helemaal met Vriezenveen vergroeid was, werd op 16 juni 1909 weer een Derk Boswinkel geboren. Deze zocht na zijn schooltijd een kantoorfunctie en ging werken bij de bank in Almelo. Hij realiseerde op 19 september 1935 een deel van zijn jongensdroom en begon een eigen drukkerij aan het Westeinde, de plek waar het huidige bedrijf nog altijd is gevestigd. Daarnaast hadden z’n ouders al een winkel in schrijfwaren en rookartikelen die zij samen runde.

De eerste pers was een Heidelberger, die werd gekocht bij Tetterode in Amsterdam. Maar zijn dromen werden nog verder bewaarheid. Niet alleen met de geboorte van jonge Dirk op 7 mei 1938, maar door het uitbrengen van de Vriezenveense Courant ruim twee jaar na de start van de Drukkerij. Dirk trouwde met Frida Jansen en ook zij stichtten een gezinnetje in Vriezenveen.

Dick Boswinkel werd op 15 maart 1963 geboren. Op 2 mei 1988 kwam de derde generatie Boswinkel in de drukkerij werken. Dick had de grafische opleiding in Zwolle gevolgd en daarna al enkele jaren ervaring opgedaan bij drukkerij Twente in Hengelo. Tot 1988 werd de krant nog altijd gedrukt op de eigen persen. In de loop van 1988 werd, voor wat de krant betreft, overgeschakeld naar het vlakdrukken in offset naar rotatiedruk. Vanaf dat moment wordt het drukken uitbesteed.

Zo mooi mogelijk drukwerk leveren, dat is onze motivatie.

Familiedrukwerk

Heb jij zelf een kaart ontworpen en wil je die laten drukken? Dat is bij ons geen enkel probleem. Of het nu gaat om een kleine of grote oplage, wij helpen je graag. Met een eigen ontwerp creëer je een unieke en een persoonlijke kaart. Natuurlijk kunnen wij je altijd helpen met het ontwerp.

Lees meer…

Eigen ontwerpstudio

Drukkerij Boswinkel beschikt over een professionele DTP studio, waarmee we u zeer snel en professioneel van dienst kunnen zijn. Wij kunnen u helpen bij het ontwerpen van uw drukwerk, zoals logo’s, huisstijlen of promotiemateriaal. Uiteraard werken we uitsluitend met professionals.

Lees meer…

De Twenterand Courant

Op 9 april 1938 verscheen de eerste Vriezenveense Courant. Inmiddels +80 jaar lokaal nieuws- en advertentieblad, die elke week in de brievenbus valt. Een krant die dicht bij de mensen staat met nieuws uit de buurt en buurtschappen, kleine en grotere kernen. Deze krant wordt uitgegeven door Drukkerij Boswinkel.

Lees meer…